Make your own free website on Tripod.com
1 World 2 Travel
Argentina
Klimaat
INDEX
NOTENDOP
INTRODUCTIE
LANDSCHAP
ANDES & RIVIEREN
KLIMAAT
FAUNA
POLITIEK
ECONOMIE
GESCHIEDENIS
HISTORISCHE FIGUREN
GASTRONOMIE
TAAL & VOLK
CULTUUR & RELIGIE
COMMUNICATIE
STEDEN & SITES
SPORT
PRAKTISCHE REISTIPS
WOORDENBOEK
LINKS
ZUID-AMERIKA


Meer over:
Andes
Patagonia
Tierra del Fuego
Alle weer is mogelijk
Het land strekt zich uit van de 21ste tot en meet 55ste breedtegraad, zodat de klimaten fors verschillen. Temeer omdat ook de geografische omstandigheden zeer divers zijn.

In het noorden, dat loopt tot aan de steenbokskeerkring, heerst een subtropisch tot tropisch klimaat. Het is er warm en vochtig.
In het centrum heerst een door de oceaan be´nvloed gematigd klimaat.
Langs de noordelijke cordillera en het aanleunende centrum is het woestijnklimaat de baas, terwijl het klimaat naar het zuiden toe steeds kouder wordt.


Belangrijkste klimaatgebieden
Buenos Aires:
Gemiddelde temperatuur 5░ (juni) tot 29░ (januari)

Pampa:
de gemiddelde temperatuur schommelt van 5) in juni tot 24 ) in januari. Gemiddelde neerslag: 965 mm/jaar.

Mesopotamia:
de gemiddelde temperatuur schommelt tussen 13░ (juni) en 27░ (januari). Gemiddelde neerslag 1270 mm/jaar. Provincies Entre Rios, Corrientes en Misiones.

Chaco:
subtropisch klimaat met veel regen van november tot maart en droog in de winter. Neerslag 508 mm/jaar (vooral in het oostelijk deel). Provincies El Chaco, Formosa, het noorden van Cordoba en Santa FÚ en stukken van Jujuy, Salta en Santiago del Estero.

Piedmont:
Middellandse Zeeklimaat. Neerslag hooguit 280 mm/jaar. Provincies Tucuman en het oosten van Catamarca, La Rioja, San Juan en Mendoza, het westen van Cordoba en het noordwesten van San Luis en La Pampa.

Andes:
Extreme temperaturen en onverwacht overstromingen.
Provincies : het westen van Jujuy, Salta, Catamarca, La Rioja, San Juan en Mendoza, alsmede het merendistrict in het westelijk deel van Neuquen en de westelijke grensgebieden van Rio Negro, Chubut en Santa Cruz.

Patagonia:
Gemiddelde temperatuur 7░ tot 9░ van juni tot september en 19░ tot 23░ van december tot maart. Droog en koud in de winter en fris in de zomer. Neerslag 405 mm/jaar. Hier waaien meestal aanhoudende krachtige winden. Dit gebied strekt zich uit van de Rio Colorado tot Tierra del Fuego.


ARGENTINA
Main Page
..

ZUID-AMERIKA
Main Page


ę  2001 december  copyright  vilmos  cvg   * information:   webmaster   * using this text for commercial purposes will not be allowed