Make your own free website on Tripod.com

1 World 2 Travel

IGUAZU FALLS


Buenos Aires
Buenos Aires Sites
Patagonia
Vuurland - Tierra del Fuego
Malvinas - Falklands
Eilanden
Iguaçu Falls

Tot in het hart van het schouwspel
Cataratas de Iguazu. De watervallen van Iguazu (Iguaçu) liggen op de gelijknamige rivier in het zogeheten drielandenpunt, de grens van Argentina met Brazilië en Paraguay.
Een gezegde is: "Argentina levert de watervallen en Brazilië geniet van het uitzicht".
Vanuit Brazilië heeft men iedereen een panoramisch gezicht tijdens een 550 meter lange wandeltocht, maar dan wel op een verdere afstand dan in Argentina. Daar kan men tot bij de watervallen wandelen.
Een duizend meter lange tocht naar de lagere watervallen wordt beschouwd als één der mooisten op aarde.
Een tocht naar Isla San Martin is een avontuur op zichzelf vermits hij de mogelijkheid biedt om door te dringen tot in het hart van dit natuurlijk schouwspel.
De meest indrukwekkende verkenning loopt, twaalfhonderd meter lang, langs de rechteroever van de rivier, van Puerto Canoas tot de Garganta del Diablo, de Duivelskeel, waar de rivier zeventig meter diep naar beneden stort.
Dit bezoek geschiedt best in de namiddag. Dan is het licht op zijn mooiste en kan men tevens genieten van de vogels, die doorheen de mistgordijnen van de waterval zwermen.
In het Visitors' Center kan men informatie en documentatie bekomen over de lokale fauna en flora. Er is ook een klein museum.
De Rio Iguaçu' is zowat 900 km lang. Het Parque Nacional de Iguaçu heeft een oppervlakte van 54.000 hectaren.
In het park leeft onder meer de Toco Toekan, maar er lopen ook andere dieren rond, zoals spinnen, insekten en reptielen. Het is een aanbeveling om wandelingen te vermijden tussen 23.00 en 04.00 u.


ARGENTINA
Main Page
...

ZUID-AMERIKA
Main Page


©  2001 december  copyright  vilmos  cvg   * information:   webmaster   * using this text for commercial purposes will not be allowed