Make your own free website on Tripod.com

1 World 2 Travel
Cuba
Fauna & Flora

Twee boze muggen

Cuba heeft een tropische vegetatie. Het oostelijk deel is bosrijk. De meest voorkomende bomen zijn de palmen (meer dan 30 soorten). Zij groeien tot 20 en 30 meter hoog.

De hutia, of suikerrietrat, en de solenodon, een zeldzame insecteneter, zijn de enige inheemse zoogdieren. Er leven ongeveer 300 vogelsoorten en 700 verschillende vissen en schaaldieren. In de Cubaanse wateren kan men kennis maken met haaien, alen, barracuda’s. Typisch zijn de landkrabben.
Het aantal reptielen is gering: kaaimannen, schildpadden en een slang, de maja, een boa-soort die tot 3,7 meter lang kan worden. Zij is niet giftig. Op Cuba leven 24 soorten vleermuizen en 30 types kikvorsen.
Er leven ook 7000 soorten insecten, onder wie twee kwaadaardige, de chigoe, een soort vlieg, en de anapholes mosquito, een mug die drager is van de malariaparasiet. De baai van Cienfuegos is gekend voor haar pelikanen.
Barracuda’s zijn alleen gevaarlijk in groep of wanneer men een eenzaam zwemmend exemplaar doet schrikken.
Haaien vormen geen groot gevaar, maar nachtelijk baden doet men beter niet.
CUBA
Main Page
teller


©  2001 december  copyright  vilmos  cvg   * information:   webmaster   * using this text for commercial purposes will not be allowed