Make your own free website on Tripod.com

WV-WORLD
the small travel info giant

Frankrijk
Themapark


Miljarden sterren lonken
Elf miljoen Belgen kunnen van nu af de ruimte in

Dirk Frimout was erbij. Onze aeronaut beleefde zijn tweede reis doorheen de ruimte en van nu af kunnen alle Belgen mee. De Thalys brengt hen in vier uurtjes naar de lanceerbasis en het station bevindt zich op wandelafstand van de ‘Cosmos’.

‘Destination Cosmos’ is het nieuwste spektakel van Planéte - Futuroscope bij Poitiers. “Het was indrukwekkend. Ik heb nu vele dingen ontdekt, die ik ginds daarboven niet gezien heb. Boeiend en educatief” , zei Dirk Frimout na afloop van het 17 minuten durende spektakel.
Frimout was één van de eregenodigden bij de opening. Hij zag inderdaad meer dan tien jaar geleden, want ‘Destination Cosmos’ werd verwezenlijkt op grond van beelden van de ruimtetelescoop Hubble, die hij terloops… tien jaar geleden mee hielp herstellen.
Het spektakel is een aangepaste versie van de ‘Space Show van het Amerikaanse Museum of Natural History. De opnamen van Hubble reiken verder dan één astronaut ooit geweest is.
De voorstelling zelf duurt een 25 minuten omdat de toeschouwers eerst moeten wennen aan het ‘licht van de ruimte’. In luilekkere zitjes krijgen ze onder de koepel met een diameter van 21 meter eerst een toelichting. Dan barst de ruimte open en bezoek je één voor één de planeten van ons zonnestelsel. Vervolgens vlieg je naar de tientallen andere melkwegen, ontmoet meteorieten, de grote nevels en scheur driedimensionaal (zonder bril) je naast vallende sterren ons onmetelijke universum door. Gelukkig wordt er niet geflitst, want je vliegt tegen een snelheid van miljarden lichtjaren per seconde.
Planète Futuroscope biedt herhaaldelijk nieuwe ‘bestemmingen’ (alle ‘attracties’ worden als ‘destinations’ omschreven) aan. Nieuw is tevens “le Miroir d’Uranie’ (de Spiegel van Uranie), een feeëriek en vooral spectaculair klank- en lichtspektakel op het ‘meer ‘ van het themapark. Rondom bevindt zich een halve arena met 5000 zitjes voor dit nachtelijke geanimeerde ruimtesprookje, dat tevens een geweldig technologisch snufje is.
Romantisch en sentimenteel kan je ”Sur les traces du Panda” noemen. Deze Imax-film brengt je met een Amerikaanse weduwe op het spoor van de Reuzenpanda in de Chinese provincie Sichuang waar de zeldzame en dus beschermde dieren duizenden meter hoog in het Wolong woud toeven. En natuurlijk komt er een schurk in het verhaal, een pandajager. Enig mooie Imax-beelden van de wonderbaarlijke Chinese natuurpracht.
“Laat uw stuur niet los, klik je veiligheidsgordel dicht, over enkele ogenblikken wordt je dooreengeschud…”.
Je krijgt een 3D-bril op voor angstwekkende reis naar de zeebodem en het verdwenen rijk van Atlantis. Emoties gewaarborgd. Nieuwe spektakels zijn eveneens “Les ailes du Courage” , een reliëffilm vol moed en wanhoop van de piloot van een postvliegtuig dat de Andesbergen overvliegt, en “Plongeurs sans limite” , de ontdekking van de grote oceaandiepten. Gelukkig in gezelschap van ervaren duikers!
Welkom Vlamingen en Nederlanders

Onder de niet-Fransen leveren de Spanjaarden de grootste groep onder de jaarlijks 2 miljoen bezoekers aan Planète Futuroscope. Poitiers ligt immers bij de snelweg A10 die Parijs verbindt met Bordeaux. Van nu af worden extra inspanningen geleverd om de ‘toekomstplaneet’ aantrekkelijker te maken voor Vlamingen en Nederlanders, vertelt Benoit Paquay die met zijn bureau verantwoordelijk is voor sales en marketing in de Benelux.
Toelichtingen bij en tijdens voorstellingen worden straks eveneens in het Nederlands verstrekt en er zullen tevens hostessen beschikbaar zijn die de taal vloeiend spreken.
Voor een bezoek van Planète Futuroscope trek je best ten minste twee dagen uit. De site is 250 hectare groot, waarvan 60 hectare themapark. Rondom krioelt het van hotels met alle hoeveelheden sterren, van eenvoud tot superdeluxe.
Met de Thalys ben je er zo. Nog geen 50 minuten vanuit Parijs. Vanuit Brussel iets minder dan 4 uren met stops bij o.m. Disneyworld en Parc Astérix. Per auto neem je de A10 met afrit 28 naar Poitiers.
De ligging van Planète Futuroscope is uitstekend voor wie bezoek wil combineren met ander ‘Frans fraais’: de kastelen van de Loire, de rust van de Marais de Poitevin, de heerlijke kleine kapershaven van La Rochelle (amper 125 km).
Planète Futuroscope
Sales & Marketing Benelux
Rolstraat – Rue du Rouleau 29
1000 Brussel
Tel +32(0)2223-7638
Fax +32(0)2223-0638
E-mail: bpaquay.futuroscope@skynet.be
Website: Planète Futuroscope

FRANKRIJK
Main Page


©  2001 december  copyright  vilmos  cvg   * information:   webmaster   * using this text or pictures for commercial purposes will not be allowed